HOGYAN JÁRUL HOZZÁ A MUNKÁSSZÁLLÁS A KÖZÖSSÉGÉPÍTÉSHEZ?

A helyszíni projekteken dolgozó szakmunkások gyakran kényszerülnek arra, hogy az otthonuktól távol eső munkákban vegyenek részt. Ezek a dolgozók legtöbbször munkásszállót vesznek igénybe, ahol több, különböző cég alkalmazottai kerülnek egy lakótérbe. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogyan járulnak hozzá a munkásszállások a szakmunkások közösségi életéhez és kapcsolatépítéséhez.

 

TÖBB, MINT ALVÓHELY

Mivel a helyszínen dolgozó munkavállalók az otthonuktól távol töltik mindennapjaikat, idegen város és ismeretlen környezet fogadja őket. A lakók akár hónapokig, évekig is itt tartózkodhatnak, így elengedhetetlen, hogy otthonosan érezzék magukat.

A szociális kapcsolatok kiépülésével a szállás nem lesz magányos hely, hiszen a munka és az alvás közötti szabadidőt is jó hangulatban tudják eltölteni a lakók. A már ismert közösség egyfajta bizalmat is teremt, így probléma esetén az idegen városban is tudnak egymásnak segíteni.

A közösség kialakulása segít a konfliktusmegelőzésben, hiszen a jó viszonyt ápoló lakók könnyebben megértik egymást. Az idegen környezet és az új lakótársak könnyen okozhatnak bizalmatlanságot. Az emberek megismerésével azonban a biztonságérzet is megnő: nem kell félteniük a saját és az értékeik biztonságát.

 

HOGYAN SEGÍTENEK A MUNKÁSSZÁLLÁSOK?

Egy munkásszállás több, mint egy alvóhely. Kiváló környezetet teremt arra, hogy a különböző helyszínekről érkező munkavállalók kapcsolódjanak egymással.

Ez elsősorban abból adódik, hogy a munkásszálláson hasonló foglalkozású, érdeklődésű és élethelyzetű munkavállalók gyűlnek össze. Ezek az emberek könnyen megtalálhatják a közös hangot, közös célokat, elképzeléseket oszthatnak meg, és segíteni tudnak egymásnak.

A munkásszálló azok számára is új kapcsolódási pontot jelent, akik már együtt dolgoznak: így nem csak a munka alatti ‘kötelező’ időt tölthetik együtt, de a szabadidejükben jobban megismerhetik egymást és közös programokat szervezhetnek.

A közösségépítés persze nem csak a lakókon múlik. Egy jó munkásszállásnak lehetőséget és teret kell adnia ahhoz, hogy a munkavállalók találkozni, beszélgetni tudjanak egymással. Erre szolgálnak például a közösségi szobák.


A Wellby szállások közösségi szobáiban olyan játékeszközök találhatók, mint a darts, ping-pong és a csocsó. A kényelmes kanapéval és fotelekkel berendezett szoba kiváló teret nyújt a beszélgetésre, tévénézésre. Miskolci és oroszlányi lakóparkjaink közösségi terasszal is rendelkeznek, ahol az emelet lakói találkozhatnak egymással.

Lakóparkjaink elhelyezkedése is hozzájárul a szórakoztatóbb mindennapokhoz. Egyes szállásaink sportpályák, konditermek közelében, míg mások közösségi házak, bevásárlóközpontok környékén helyezkednek el, amelyek szintén kiváló alkalmat nyújtanak a szabadidő közös eltöltésére, és akár a helyi közösségbe való integrációra.

Szeretné jobban megismerni az egyes szállások nyújtotta lehetőségeket? Kattintson, és ismerje meg a részleteket!
SZÁLLÁSAINK