ÓVJA MUNKAVÁLLALÓI BIZTONSÁGÁT

A szakmunkások olyan fontos feladatokat látnak el, amelyek nélkülözhetetlenek az infrastruktúra fejlesztéséhez és a termeléshez. Mivel sok esetben olyan fizikai munkát végeznek, ahol fennáll a balesetek veszélye, kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságukra. Vizsgáljuk meg, milyen intézkedésekkel lehet javítani a helyzetüket.

VESZÉLYFORRÁSOK A MUNKAHELYEN

A szakmunkások sokszor olyan fizikai munkát végeznek, amely építkezésen, gyártósoron, vagy épp nagy munkagépek közelében zajlik. Ezek a körülmények rengeteg veszélyforrást tartogat, ezért a megfelelő intézkedésekkel kell megteremteni a biztonságot a balesetek elkerülése érdekében.

Bizonyos iparágakban a munkavállalók olyan vegyi anyagokkal dolgoznak, amelyek károsíthatják az egészségüket. Más esetekben nehézgépekkel zajlik a munka, amelyek nem megfelelő használata komoly következményekkel járhat.

Az egyértelmű veszélyforrásokon túl azonban a tartósan megterhelő körülmények is problémákhoz vezethetenek. Például a nehéz fizikai munka és a túlzott terhelés hosszú távon fájdalmakhoz, ízületi problémákhoz vagy sérülésekhez vezethet.

A munkahelyi biztonság érdekében olyan elővigyázatossági intézkedéseket kell tenni, amelyek minimalizálják a balesetek és egészségügyi károk kockázatát. Kulcsfontosságú a megfelelő védőfelszerelés biztosítása, amely véd a fizikai behatásoktól, a vegyi anyagoktól, a zajtól vagy épp a szélsőséges hőmérséklettől.

A megfelelő oktatás is elengedhetetlen, hiszen felhívja a dolgozók figyelmét a veszélyforrásokra, és arra, hogy hogyan kerülhetik el őket. Ennek során kulcsfontosságú ismertetni a nehézgépek szakszerű és biztonságos használatát, valamint a védőfelszerelések megfelelő viseletét.

Az így megteremtett, biztonságos munkakörnyezet javítja a vállalat hírnevét, amelynek kevesebb időt és erőforrást kell fordítania a problémák kezelésére. Ezen felül a munkavállalóknak sem kell aggódniuk az egészségük, biztonságuk miatt. A jobb egészség és életminőség hozzájárul a kiegyensúlyozottsághoz, továbbá a betegszabadságok számát is csökkenti.

 

PROBLÉMÁK A MUNKÁSSZÁLLÓN

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a munkásszállón milyen körülmények fogadják a dolgozókat. Ez épp ugyanolyan fontos, mint a munkakörnyezet, hiszen itt töltik a munka utáni szabadidőt, és itt pihenik ki magukat.

A nem megfelelő higiéniai feltételek rossz hatással vannak a munkavállók életminőségére, és akár az egészségüket is veszélyeztethetik. A túlzsúfolt, kényelmetlen szállások rengeteg feszültséget váltanak ki, és a minőségi pihenésről sem gondoskodnak. Egy munkásszállón továbbá több ember osztozik egy szobán, így az értéktárgyak biztonságáról is gondoskodni kell.

A prémium munkavállalói szállások többnyire biztonságos helyszínen találhatók, és egyéb biztonsági szolgáltatásokkal is ügyelnek a lakókra. Kiemelt figyelmet fordítanak a tisztaságra és a jó közérzetre. A nagyobb és jobban felszerelt szobák kényelmes életteret kínálnak, ami ideális a pihenésre.

A Wellby munkavállalói lakóparkokban nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, melyről a 24 órás portaszolgálat és a szállás területén kiépített kamerarendszer gondoskodik. A lakópark mellett lévő elkerített parkolónk ingyenesen vehető igénybe a lakók számára.

Magas felszereltségű szobáinkban zárható szekrény is található, ami biztosítja az értéktárgyak megőrzését. A szobák kártyával nyílnak, ami egyszerűbb beléptetést tesz lehetővé, és az illetéktelenek bejutását is megakadályozza.

Ügyeljen munkavállalói biztonságára. Tudjon meg többet a minőségi Wellby szállásokról, és válassza ki az önhöz legközelebb esőt!

KAPCSOLAT