HOGYAN TARTSD MEG A KÉKGALLÉROS MUNKAVÁLLALÓKAT?

Bizonyos vállalatok sikere igen nagyban függ a szakképzett kékgalléros dolgozóktól. Nélkülözhetetlen szerepük van a folyamatos fejlődésben, a kialakult munkaerőhiány miatt pedig kiemelt prioritással kell kezelni a megtartásukat. Megvizsgáljuk, mire vágynak valójában a kékgalléros munkavállalók.


Az értékes munkaerő megtartásának nem a bérezés az egyetlen és leghatékonyabb eszköze. A hosszú távú elköteleződéshez valódi elégedettségre van szükség, ami több tényezőtől függ:

 1. Elismerés
  Minden munkavállalót motivál, ha megbecsülve érzi magát. A rendszeres szóbeli elismerés és pozitív visszajelzés értékeli a dolgozók erőfeszítéseit, és további fejlődésre ösztönzi őket. Természetesen a pénzbeli juttatások is ide tartoznak, így érdemes egy teljesítményalapú jutalmazási rendszert kialakítani.

 2. Fejlődési lehetőség
  A hosszú távú elköteleződéshez kulcsfontosságú, hogy biztosított legyen a fejlődési lehetőség. Azok a vállalatok, amelyek támogatják az előrelépést, nagyobb eséllyel tarthatják meg tehetséges munkavállalóikat. Ennek megvalósításához érdemes képzéseket vagy továbbtanulási lehetőséget biztosítani, hiszen ezek hosszú távon a cég javát is szolgálják.

 3. Kommunikáció
  Ha igazán jó munkahelyet szeretne teremteni, fontos, hogy meghallgassa munkavállalóit és foglalkozzon a véleményükkel. Ismerni kell a céljaikat, motivációjukat, hiszen ennek függvényében alakíthatók ki a megfelelő feltételek. Azzal, ha ismeri munkavállalóit, személyesebb kapcsolat alakul ki velük, és megtudhatja, mire vágynak valójában.

 4. Munka-magánélet egyensúly
  A munka-magánélet egyensúlya a kékgalléros dolgozókat is megilleti. Elegendő pihenés nélkül kevésbé lesznek hatékonyak a munkában, és a közérzetük, koncentrálóképességük is romlik. Az állandó ingázás sok értékes időt vesz el, egy közeli szállás biztosításával azonban több idő jut a pihenésre.


A Wellby munkavállalói lakóparkok kiváló elhelyezkedésüknek köszönhetően autóval és tömegközlekedéssel is egyszerűen megközelíthetők. Szállásaink közelében minden szükséges szolgáltatás megtalálható, így kevesebb idő alatt elvégezhetők a hétköznapi teendők. A magas felszereltségű, komfortos szobák minőségi pihenést kínálnak a lakók számára, a rekreációs lehetőségek pedig a feltöltődésről gondoskodnak.

Használja lokátor vadászunkat, és találja meg a legközelebb eső Wellby szállást!
LOKÁTOR VADÁSZ